Twilling Tweeds


Twliing Tweeds and Humarnand Hoost (Skilled Hands) on monikulttuurinen yhteisö, joka yhdistää pakistanilaisen käsityötaidon ja skotlantilaisen Harris tweed -kankaan – sekä suomalaisen kuvittajan. Twilling Tweedsin on luonut pakistanilais-skotlantilainen suunnittelija Adil Iqbal ja projektin tarkoitus on tuoda työmahdollisuuksia Pakistanissa Chitralin kylässä asuville käsityöläisnaisille. Minulla on ollut ilo tehdä heidän kanssaan yhteistyötä ja olen päässyt kuvittamaan heidän valmistamiaan tuotteitaan. Kuvituksiani on käytetty tweed-kankaisissa pussukoissa ja kangaskasseissa ja niitä voi ostaa täältä.

Näissä Pakistaniin tehdyissa kuvituksissa saan usein melko vapaat kädet toteutuksen kanssa. Yleensä saan aiheeksi esim. listan esineistä, joita voin käyttää inspiraationa. Tweed-mallistoa varten minua pyydettiin piirtämään erilaisia maharajan koruja, turbaaneja ja muuta aiheeseen liittyvää.

Kangaskaseissa kuvien aiheet saivat rönsyillä enemmän: niihin toivottiin lintuja, teekuppeja, hennatatuointeja, sandaaleja ja kaikenlaista kaunista.

ttw

ttw_4

Tämän viimeisen kuvan olen lainannut Twilling Tweedsin Instagram-sivulta. Kuvassa on Chitralin käsityöläisiä ompelemassa piirtämiäni kuvituksia kankaalle. Työskentely on aikaa vievää, koska kuviot ommellaan ohuella langalla ja kuvitukset ovat melko yksityiskohtaisia. Naiset ovat hyvin taitavia ja jokaisella heistä on hieman erilainen ompelukäsiala, siksi jokainen käsityö on erinäköinen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: