Asiakastöitä Saudi-Arabiaan ja Pakistaniin

leipomo

Kuvitus saudi-arabialaiselle leipomolle (2013)

Saan toisinaan  yllättäviä yhteydenottoja maailmalta ja jostain syystä kuvitukseni tuntuvat sopivan erityisesti islamilaiseen kulttuuriin liittyviin projekteihin. Islamilainen maailma ei ole minulle ennestään kovinkaan tuttu ja olen aina yhtä ihmeissäni, miten asiakkaani sieltä kaukaa ylipäätään löytävät minut. Aluksi jännitin kamalasti, miten työskentely vieraan kulttuurin parissa onnistuu. Yhteistyökumppanini ovat kuitenkin aina olleet hyvin avuliaita ja olen saanut selkeää palautetta, mihin suuntaan seuraavaksi edetään. Aloitin kuva-aiheiden kanssa hyvin varovasti, mutta loppujen lopuksi näissä projekteisa olen voinut tehdä paljon rohkeampia ja yllättävämpiä juttuja kuin suomalaisille asiakkailleni. Yllä Saudi-arabialaiselle leipomolle piirtämäni kuvitus. Toimeksianto tuli paikalliselta art directorilta, joka etsi kuvittajaa asiakastyöhönsä.

Tällä hetkellä työn alla on  kaksi eri tekstiiliprojektia kevään 2014 markkinoille Pakistaniin. Niitä en voi vielä tarkemmin esitellä täällä, mutta odotan jännityksellä mallistojen julkistamista. Ensimmäiseen mallistoon olen piirtänyt laukkuihin tulevia kuvituksia. Toiseen mallistoon suunnittelin  patterneja, joita käytetään huiveissa sekä luksuslaukuissa. Kumpikin asiakkaani työskentelee pakistanilaisten käsityöläisten kanssa ja kuviot ommellaan käsin kankaaseen.

Pääsin tutustumaan ensimmäisen kerran pakistanilaiseen perinnekäsityötaitoon muutama vuosi sitten, kun toimin yhtenä kuvittajana Polly & Me:n Peace of Cake -mallistossa. Samantyylistä tekniikkaa käytetään myös tämän kevään projekteissani, mutta uusien yhteistyökumppanieni tuotteet ja kuvitukset tulevat olemaan hieman erilaisia.

buffalo

Water Buffalo (2011) / Polly&Me:lle suunnittelemani laukkukuvitus

Runokuvitus (2011): Mullah Nassurad / ei julkaistu

Runokuvitus (2011): Mullah Nassurad / ei julkaistu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: