Vähemmän kuoseja, enemmän oikeita töitä

Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyn kuvitus

Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyn kuvitus

Laitoin alun perin blogini pystyyn, koska portfoliooni alkoi kasaantua enemmän kuoseihin liittyviä näytetöitä kuin oikeita asiakastöitä. Kuosisuunnittelulla ei Suomessa voi tehdä bisnestä, joten päätin siirtää kuosit jonnekin muualle ja painottaa www-sivuillani sitä osaamista, jota voin myydä maksaville asiakkaille. Aloittelevana yrittäjänä töitä ei heti ollut niin paljon tarjolla, että ehdin pari vuotta harrastaa hyvin kuoseja  vaapaa-aikanani. Parhaimpina aikoina niitä syntyi useampi viikossa ja siksi blogille oli tarvetta.

Nyt viimeisen vuoden aikana asiat ovat muuttuneet ja ehdin yhä harvemmin piirtelemään omia juttuja. Huomasin äskettäin, ettei blogiin juuri synny uutta materiaalia, mikäli haluan postailla pelkistä kuoseista.

Myös työnkuvani on muuttunut viimeisten vuosien aikana. Aikasemmin tein päätyönäni graafista suunnitellua ja kuvitukset olivat vain pieni osa työtäni. Kuvitukset olivat kuitenkin sitä, mitä halusin tehdä, joten päätin hakea Kuvittajat ry:n jäseneksi ammattiuskottavuuden takia.  Ja kas – hakemukseni hyväksyttiin. Aluksi pidin itseäni hieman alempiarvoisena kuvittajana, koska en ole perinteisellä tavalla taitava piirtäjä. Kuvittajat ry:n jäseneksi ei oteta ketä tahansa ja teknisesti taitavia piirtäjiä siellä on paljon.

Kuvittajat ottivat minut kuitenkin ystävällisesti joukkoonsa ja olen saanut heidän avullaan runsaasti positiivista huomiota. Työni herätti alan ihmisissä kiinnostusta, koska olin kuoseja harrastellessani kehittänyt ilmaisua persoonalliseen suuntaan ja käytin kuvitusta paikoissa, joissa sitä ei perinteisesti olla totuttu näkemään. Minusta tehtiin jopa haastattelu Kuvittajat ry:n lehteen.  Se tuntui aluksi omituiselta, mutta myös hienolta tunnustukselta työtäni kohtaan.

Nykyisin päätyönäni on kuvittaminen ja myös itsetuntoa on tullut lisää. Saan tehdä töitä, jotka tuntuvat omalta jutulta ja olen päässyt mukaan hienoihin projekteihin. Kuun lopussa WeeGeessä avataan Espoon kaupunginmuseon näyttely ”Tuhat tarinaa Espoosta”. Sain kunnian suunnitella näyttelyn pääkuvituksen, seinänkokoisen historiapuun. Aika huimaa. WeeGeen seinä ei sentään ole ihan mikä tahansa seinä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: