Koristemaalauksia Uni Posca -tusseilla

Huomasin juuri, etten ole muistanut esitellä Uni Posca -projektejani täällä blogissa ollenkaan. Asia täytyy korjata.

Ostin viime syksynä alekorista mahdottoman ruman polkupyöräkypärän ja aloin selvitellä, voisiko kypärän maalata yhtään kauniimmaksi. Kypärän maalaamista ei oikeastaan suositeltu ollenkaan, vaan sitä pidettiin jopa haitallisena toimenpiteenä. Maalaamisen kerrottiin myös heikentävän kypärän kestävyyttä. Kypäräni on kuitenkin kovaa muovia, joten ajattelin ottaa riskin. Suojasin sisäosan styroksit huolella, koska käsittääkseni juuri tämä materiaali on herkkä vaurioitumaan ja styroksin tarkoitus on suojata päätä. Tilasin netistä kasan vesiliukoisia Uni Posca -tusseja ja maalasin kypärän. Koska tussit ovat vesiliukoisia ja irtoavat kuivuessaankin raaputtamalla kypärästä, suihkutin maalin päälle akrylilakkaa. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen ja Uni Poscat ovat nykyisin yksi suosikkityövälineistäni. Niillä voi huoletta maalata myös sisätiloissa, koska tusseista ei irtoa päänsärkyä aiheuttavaa katkua. Lisäksi kuivuneen kohdan päälle voi maalata useita kerroksia, joten työn korjailu on helppoa. Akrylilakan suihkiminen onkin sitten vähän toinen juttu. Jälkikäsittely kannattaakin tehdä jossain muualla kuin keittiönpöydällä.

 

Kypärän lisäksi olen tehnyt Uni Poscilla muitakin kokeellisia projekteja. Veljeni sai vuodenvaihteessa pojan ja annoin vauvalle nimilahjaksi koristellut kuulosuojaimet. Tämä on moderni versio kummilusikasta ja lahja sopii kulttuuriperheelle paremmin kuin hopeiset lusikat. Veljeni vaimoineen voi nyt ottaa vauvan mukaan konsertteihin ja muihin meluisiin paikkoihin ilman, että vauvalle tarvitsee hankkia kuulovauriota. Suvussamme on taipumusta kuulovikaan, joten turhia riskejä kannattaa välttää jo lapsen ollessa aivan pieni.

Kuva-aiheet valikoin veljeni perheelle tutuista meluisista asioista. Mikäli perheen pari vuotta sitten karannut helmikana palaa joskus kotiin, kuulosuojaimille on taatusti käyttöä.

Mainokset

7 thoughts on “Koristemaalauksia Uni Posca -tusseilla

 1. Ihmettelinkin kauheasti, miten nuo kuulosuojaimet toteutit, kun ne josklus aikoinaan esittelit Facebookissa! Tästä tuli tosi polte tutustua moisiin tusseihin. Minun ankeanharmaa skootterini nimittäin pitäisi maalata, mutta spreijaaminen ei houkuta.

 2. Suosittelen todella UniPoscia, ne on ihan ällistyttävän riittoisia, kun vertaa ihan mihin tahansa muihin tusseihin. Siinä mielessä tussin hinnat on minusta ihan kohtuulliset. Normaalisti näitä löytyy kaupoista vähän huonosti, joten tilasin netistä omat tussini. Suomalaisessa kirjakaupassa oli joskus näitä poistomyynnissä 3D-lasien kanssa ja ostin tusseja silloin meidän lapsillekin. Värit irtoaa melko hyvin, kun puhdistaa sotkut heti kosteana. Lapset ovat väritelleet tusseilla mm. pahvilaatikkorakennelmiaan ja yllätyn aina, miten paljon tusseissa riittää tehoja. Youtubessa on runsaasti videoita, kun ihmiset ovat maalanneet uniposcilla mm. surffilautoja ja jopa kokonaisia autojakin.

  Mm. täältä olen itse hakenut inspiraatiota:
  https://www.facebook.com/ppdesign.th
  http://www.youtube.com/ppdesignchannel

 3. Kokonaisia autoja! Skootteri olisi siis aivan mahdollinen juttu.

  Tohtisitko vinkata verkkokauppaa? En ihan heti löytänyt suomalaista vaihtoehtoa, ja olisi mukavampi lähteä ulkomailta tilaamaan, jos tietäisi luotettavan ostopaikan. 🙂

 4. Halvimmat tussit ja hyvä värivalikoima löytyy täältä:
  http://www.durablesupply.com

  Toimitus oli kyllä tosi nopea siitä huolimatta, että tilaus tuli jenkeistä. Tilasin samana päivänä toisenlaisia tusseja suomalaisesta nettikaupasta ja paljon hitaammin tuli Helsingistä 🙂
  Jenkkitilauksissa on se huono puoli, että tulliraja on n 22€ (toimituskuluineen), eli n. 28usd. Tein oman tilaukseni viime vuonna ja silloin tulliraja oli paljon suurempi. Tilasin viimeksi 13 tussia ja postimaksu oli 10.80usd. Laskeskelin, että nyt voisi tilata 6 (a 2.75usd) tussia jenkeistä ja pysyisi vielä tullirajoissa. 6:lla tussilla pärjää jo tosi pitkään, ovat riittoisia ja paljon halvempia edelleen kuin Euroopassa.

  Tussin kooksi suosittelen Medium, PC-5M -mallia. Näyttää paksulta, mutta kärki pysyy tosi hyvänä pitkään ja sillä saa riittävän ohutta tarvittaessa. On mulla ohutkärkisiäkin, mutta esim. kypärän maalasin kokonaan 5M-koolla.
  Ne löytyy täältä:
  http://www.durablesupply.com/medpoinpc.html

 5. Mahtavaa Susanna, toivotaan että tussit riittää. Varmaan vähän riippuu maalaustekniikasta ja jättääkö esim. pohjaväriä jostain kohtaa näkyviin. Osa tyypeistähän vetää poscilla monta kerrosta päällekäin ja maalailee varjoja sekä tekee liuväripintojakin. Itsekin olen maalannut töihini monta värikerrosta, kun en sitten olekaan ollut johonkin kohtaan tyytyväinen. Posca UK:n facebookista voi saada myös vinkkejä:
  https://www.facebook.com/pages/Posca-UK/289524724495750
  Kannattaa muuten puhdistaa maalattava pinta ensin huolellisesti, ettei väri lähde irti.
  Jännittävää nähdä, mitä näillä saat aikaiseksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: