Puskan takaa

Pojallani oli 5-vuotiaana kausi, jolloin hänen piirustuksistaan löytyi paljon ammuskeluun liittyviä yksityiskohtia. Kuunneltuani kerran pitkän selostuksen ”vihollisista” ja niiden tuohoamiseen käytettävistä välineistä tajusin, etten ole ikinä piirtänyt yhtään panssarivaunua. Olin ostanut Venäjältä kauniin paperileikkauksia esittelevän kirjan ja mietin, miltä panssarivaunu näyttäisi, jos sen leikkaisi samaan tyyliin paperista. Tein kuvituksen kuitenkin paperin sijaan Illustratorilla ja pakotin itseni opiskelemaan samaan vaivaan tätä eniten vihaamaani piirustusohjelmaa. Olen aina pitänyt vektorikuvien piirtämisestä, mutta Freehandin kuoleman jälkeen pidin pitkään etäisyyttä vektoreihin, koska yhtään kunnollista vektoriohjelmaa ei ollut tarjolla. Nykyisin tulen Illustratorin kanssa joten kuten toimeen, mutta tunnen graafisia suunnittelijoita, jotka eivät edelleenkään suostu koskemaan kyseiseen ohjelmaan. Ja onhan Illustrator rasittava. Mutta vektorit on kivoja.

Aluksi tein panssarivaunusta yksinkeraisen flash-animaation, koska opiskelin niihin aikoihin myös Flash-ohjelman käyttöä yhtä työjuttua varten. Myöhemmin panssarivaunu siirtyi kuosiin.

Panssarivaunuprojekti oli kai vähän liikaa pojalleni. Sen jälkeen aseet ainakin katosivat hänen puheistaan ja piirustuksistaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: